بازگشت ۶ کارخانه راکد ارومیه به چرخه تولید

جهان صنعت نیوز، روز شنبه عملیات احیای این ۶ واحد صنعتی با هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و اشتغال مستقیم ۳۵۰ نفر آنها بعد از ۱۸ سال آغاز شد.

از ۳۷۰ واحد راکد صنعتی استان ۵۰ واحد قابل احیا شناسایی شده است، مجموع واحدهای صنعتی استان شامل دو هزار و ۷۰ واحد دارای پروانه ۸۰ درصد در ارومیه واقع شده است.

به گفته‌ی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در مجموع ۷۵۶ واحد صنعتی و تولیدی راکد در استان شناسایی شده که از این تعداد ۵۳۹ واحد قابل احیا است.

آذربایجان غربی با ۲۴ شهرک و ناحیه صنعتی، ظرفیت مناسبی برای رونق اقتصادی دارد و احیای واحدهای راکد صنعتی و تولیدی از عوامل مهمی است که منجر به رفع بخشی از مشکلات اقتصادی شده و اشتغال‌زایی را برای جوانان فراهم کرده است.

احیا و فعال شدن واحدهای صنعتی علاوه بر اشتغال‌زایی، افزایش ظرفیت تولید و برطرف شدن نیازهای کشور را در شرایط کنونی تحریم‌ها در پی خواهد داشت بنابراین لازمه دور زدن تحریم‌ها احیای واحدهای راکد و نیمه راکد صنعتی است.

در حال حاضر نیز یکی از مهمترین راه‌های رفع مشکلات اقتصادی موجود توجه و حمایت از بخش تولید داخلی است، بنابراین مسئولان باید از همه ظرفیت‌ها در جهت راه‌اندازی مجموعه‌های تولیدی راکد و نیمه راکد بهره گرفته و در این راستا ضرورت دارد تحقق شعار سال مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

احیای واحدهای راکد صنعتی گامی در مسیر توسعه آذربایجان غربی

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه با هدف رونق تولید و بازگشت واحدهای راکد به چرخه اقتصادی، ۶ واحد صنعتی و تولیدی در آذربایجان‌غربی احیا شد گفت: این اقدام در چارچوب بسته‌های حمایتی اقتصادی و با محوریت رویداد سرمایه‌گذاری «ای نوا» انجام گرفت.

رضا رحمانی، ظهر شنبه در مراسم احیای نمادین ۶و احد تولیدی راکد در استان با اشاره به تعطیلی ۱۸ ساله ۶ واحد صنعتی ارومیه افزود :۱۸ سال بیکاری و توقف تولید، زمانی طولانی و آسیب‌زا برای کارگران و خانواده‌های آنان است. احیای این واحدها، گامی اساسی در مسیر اشتغال‌زایی و توسعه صنعتی استان محسوب می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در طول این سال‌ها، بیکاری کارگران این مجموعه، مشکلات اقتصادی و اجتماعی قابل‌توجهی برای خانواده‌های آنان ایجاد کرده بود. با فعال‌سازی مجدد این کارخانه، بار دیگر امید به اشتغال و پایداری معیشت به این خانواده‌ها بازگشته است.

رحمانی با بیان اینکه، هم اکنون رویداد «ای نوا» به ایستگاه پنجم خود رسیده است گفت: تاکنون زمینه‌ساز آغاز پروژه‌های مهمی همچون کلنگ‌زنی واحد فرآوری معدن سیلیس، کلنگ‌زنی بزرگ‌ترین هتل پنج‌ستاره جنوب استان، پروژه آزادراه ارومیه-تبریز و واحد فرآوری صنایع کشاورزی شده است.

هیئت امنای شهرک‌های صنعت آذربایجان غربی احیا شود

استاندار آذربایجان غربی، همچنین از بازسازی ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهید باکری ارومیه خبر داد و گفت: عملیات بازسازی این مجموعه ورزشی در مدت ۴۵ روز تکمیل خواهد شد.

رحمانی، با تأکید بر نقش مهم شهرک‌های صنعتی در تحقق شعار تولید و اشتغال، خواستار احیای فوری هیأت امنای شهرک‌های صنعتی استان شد.

وی تصریح کرد: زمین‌های موجود در این شهرک‌ها نباید بلااستفاده باقی بمانند. این اراضی باید با برنامه‌ریزی دقیق و شفاف، به واحدهای تولیدی و صنعتی واقعی واگذار شود تا از رکود و راکد ماندن سرمایه‌های ملی جلوگیری گردد.

استاندار آذربایجان غربی، همچنین از همکاری دستگاه قضائی استان، به‌ویژه دادگستری، برای رفع مشکلات حقوقی در مسیر واگذاری زمین‌های صنعتی خبر داد و افزود: با همراهی دستگاه قضا، موانع واگذاری زمین‌ها تا حد زیادی برطرف شده و روند تأسیس و توسعه واحدهای صنعتی سرعت گرفته است.